Ensimmäinen blogipostaus :)

Päätin viimein aloittaa julkisen tällaisen, kun on ollut jo vähän aikaa mielessä.

Otin toistaiseksi ihanan yksinkertaiselta vaikuttavan – ja vasta pari kuukautta vanhan – Zonelets-alustan käyttööni, ja muokkasin se suomenkieliseksi. Zonelets on toimintaperiaatteeltaan simppeli ja ehkä vähäsen herkkä hajoamaan, sillä se tunkee jäsäskriptillä muuten staattiseen HTML-sivuun ne perusominaisuudet, mitä blogialustalta kaivataan: automaattisesti generoituja arkistosivuja sekä linkkejä vanhempiin ja uudempiin postauksiin.

Toisaalta, eikö netin historia ole vähän semmonen simppeleistä ja herkistä työkaluista kasaan koottu härpäke, jota on sitten tarpeen tullen teknisin moukarein hakattu kasaan?

Täällä on nyt muutama aiempi kirjoitelma, jotka kirjoitin, kun yritin saada aikaisemman blogijärjestelmän aloitettua. Siitä ei tullutkaan mitään, joten siirsin kirjoitelmat tänne. Kyseessä oli Hugo-sivustogeneraattori. En tykännytkään siitä. Sen Markdown- että etenkin AsciiDoc-jäsentimet tykkäsivät tehdä muutoksia tekstiini, joita en halunnut, ja joita oli varsin hankala saada pois päältä.


Eilen illalla satoi Helsinkiin lisää lunta, ja hetken aikaa tänään oli satumaisen kaunista – muttei tämä kuvissa oikein näy.

Lunta maassa ja leptipuiden oksilla, taustalla rakennuksia.

Minusta on kiintoisaa, miten korkeiksi oksien päällä olevat luminauhat oikein kehittyvät. Lunten sulaessa näistä tulee sitten jänniä riippuvia lumiketjuja.

Lunta maassa ja lehtipuiden oksilla, edustassa paljon koivun ja lepän taimia.