Muutos ratikassa

Kävin tänään Verkkiksessä Jätkä­saaressa. Vaihteeksi sinne vievä ratikka, 6T, oli siä vanhempaa mallia, MLNRV­II -mallinen, joita en enää kovin usein näe; useiten tulee vastaan Transtech Artic. No, anyway, huomasin että ovat vaihtaneet kankaiset penkkien istuma­osan päälliset materiaaliin, joka vaikuttaa teko­nahalta; saman­laiselta muistuttava päällinen on Articeissa, mutta niissä se on punainen, kun tässä ratikassa se oli tumman­vihreä. Selkänojassa oli kuitenkin edelleen kankainen päällys. Pidän toistai­seksi tästä muutoksesta. Penkki ei tuntunut niin kylmältä kuin se olisi voinut olla tänään: oli hyytävän kylmää, noin −20 °C, ja Jätkä­saa­res­sa­han tuulee aina. Kylmä kankainen penkki on siitäkin epä­mukava, että ei voi varmuu­della tuntea, onko penkki vain kylmä vai onko se myös märkä.

Kuvanveistäjä Tommi Toijan pissaavaa poikaa esittävän 8-metrisen "Bad Bad Boy" -veistoksen kasvoille on levitetty hyvin iso valkoinen "kasvomaski".

En ole kai käynyt Verk­kik­ses­sä sit­ten koko kO­rO­Na­ti­lAn­TEen alun, koska en muista aiem­min näh­neeni Bad Bad Boy -veis­tok­sessa kasvo­maskia päällä. Alkaa olee vähän vanha juttu, alkaa jo riit­tä­mään, vois loppua jo.