Kauramaitotesti: Lidlin Oattis

Viimein päädyin kokeilemaan Lidlin maito­kylmä­hyllyllä myytävää Pohjolan Meijeri Oattis Kaura­juoma -brändin kaura­maitoa.

Ihan ookoo. Aika terävää. Suun­nilleen saman laatuista kuin Lidlin kesto­maitojen vie­ressä myy­tävää jostain Italiasta tulevaa kaura­maitoa, luomu­brändättyä tai jotain, en muista, se muuttuu välillä, Earth Control, Bio Eko, jotain semmosta.

S-ryhmän Rainbow'n kaurajuoma on edelleen lempparia, kermaista ja pyöreää ja hyvän­makuista, ja toisena on S-ryhmän Kotimaista-brändin kauramaito (joka on myös kaupasta riippuen noin 10 senttiä Rainbowta halvem­paa, maksaen 1,45 €–1,49 €), mutta se on tällä hetkellä aika usein loppu. Oatly on varsin kallista, joten en oikein koskaan osta sitä itse, ja saan kokeiltua vain jonkun muun hankki­mana; Oatlyn iKaffe toimii ihan kivasti kahvissa, mutta preferoin silti Rainbowta. En luota yhtään Valion tuotoksiin, en ajatellut kokeilla Oddly­goodiä. (Oddly­good-vege­juusto on kamalaa.) Kaslinkin Fazerin Aito on myös hyvää, mutta Aito Barista on nykyään ihan hirveetä, ei toimi kahvissa yhtään, kirpeää ja hyvin heikko valkaisu­voima. Tai sitten toimis­tos­samme on huonosta satsista niitä, kun aiemmin ne oli ihan hyviä, tai sit Fazer on mennyt munaamaan sen reseptin. Niin käy kyllä: jotkut kauramaito­tölkit on vaan huonon makuisia kun brändi on muuten ihan hyvä.