Haeoöylä chips ja KFC

10.11.2021

Triplan Prismassa näin tämän kummal­li­suuden:

Isossa pahvilaatikossa 305 gramman sipsipusseja, edessä A4:lle tulostettu hintalappu: "Taffel Haeoöylä Chips, 2,00 € (6,56 €/kg)

Herätti minussa suurta ihmetystä; hyvin kummallinen jono vokaaleja. Ilmeisesti tää on osa jotain sipsin­suun­nit­telu­kil­pai­lua. En oo kuullutkaan, mutta pysynkin poissa suomen­kieli­sistä some­lähteistä. Näyttää hyvin pitkälle suun­ni­teltu sosi­aali­sen median markki­nointi­kampan­jalta. Kolme eri sipsimakua, ja se joka myy eniten päätyy kuu­lem­ma pysyvään valikoimaan. Toivottavasti voittaja ei ole Ha­e­o­öy­lä, tää sana on tavu­hirviö; viisi tavua vokaaleja! (Ha-e-o-öy-lä, kun ae, eo ja eivät ole diftongeja.)

Mustavalkoinen kuvankaappaus Taffelin sipsinsuunnittelukilpailun nettisivusta. Yksi sipsi on Lime Drizzle, toinen on Haeoöylä, kolmas on Krunts.

Taffel Haeoöylä on perunalastu ripauksella paprikaa ja pekonia. Tämä sopii siihen hetkeen, kun on tosi iloinen tai kaikkensa antanut, kuten käveltyään Helsingistä Turkuun, eli kun ihminen on ihan HAEOÖYLÄ! Snacksin ja pussin ovat suunnitelleet Mikirotta ja Boheemi osana Taffel Snacks Battlea.


KFC (vissiin virallisesti ei enää Kentucky Fried Chicken) saapuu viimein Suomeen. Hurraa ( ̄︿ ̄) Amerikka­laista pika­ruokaa ei pysäytä kukaan! Jännää, että Itis valittiin ekaksi KFC-paikaksi, kun Taco Bell ja muis­taak­seni myös Burger King avattiin ekaksi keskus­taan, ja Starbucks lento­kentälle.

Itiksen kulma, jossa on nyt KFC. Ulkona on märkää, pimeää ja kylmää, ja ruskea yhden hengen teltta.

Joku tuli uutisten mukaan jo eilen teltan kanssa kyttäämään ja odottamaan huomisia avajaisia varten. Kävin tänään illalla vilkaisemassa, oli edelleen ainoa joka oli niin innoissaan että tuli jonottamaan. KFC on nyt siinä liiketilassa, jossa oli sitä ennen Ruohonjuuri. En muista, mikä siinä oli ennen Ruohonjuurtta, hämärä mielikuva että se oli jonkinlainen kahvila tai syömälä? (Jossain vaiheessa siinä oli Itäkeskuksen Chico's; nekin ovat vähentyneet.) Siellä oli sisällä muutama henkilö jo istumassa.