Kuvia

Muutama ottamani valokuva viime kuukaudelta.


Tämän puun, muistaakseni vaahteran, oksat kasvoivat jalkakäytävälle, ja ne katkaistiin. Näytti sitten siltä, että katkaistuista oksista olisi valunut ulos valtavat määrät vettä, jotka muodostivat sitten nämä hienot jääpuikot. (29.3.2022)

Kaksi paksuhkoa jääpuikkoa roikkumassa viisisenttisistä katkaistuista oksista.


Lidlissä myytiin kolme viikkoa sitten sitruspuita, 29,90 €. En ostanut, ei ole oikein tilaa tai osaamista sitruspuun huolenpitoon, kun ne eivät meidän ilmastossa ulkona elä, mutta olisi kyllä kovasti kiinnostanut. Nättejä ainakin! (17.3.2022)

Vajaan metrin korkuisia sitruspuita Lidlin sisäänkäynnillä. Muutamissa oransseja hedelmiä, toisissa vihreitä.


Helmikuun viimeisellä viikolla metrossa oli tämä kunto­keskuksen mainos. Siitä tulee kunnon "graphic design is my passion" -vibat, kuin Paintilla tehty.

Tasaisella vihreällä pohjalla ukkeli, jolla on ovaalin muotoinen tasaisen keltainen pää ja joka tasaisen keltaisilla käsillä nostaa ovaaleista tehtyjä painoja. Ensimmäinen treenikuukaisi vain 9 €!


Kun bussilla 550 lähtee Itä­keskuk­sesta länteen, niin Viilarin­tiellä Mylly­puron ja Viikin raja­mailla on kallioon hakattu metallinen ovi. Lisäksi oven päälle on rakennettu betoninen katos – ihmettelen vain miksi, käytetäänkö ovea niin paljon, että sille olisi käyttöä? Mietin myös mihin tämä ovi menee. Sillä on varmaan jotakin tekemistä takana olevan metron testiradan kanssa, joka aika pian ilmestyy ulos tunnelistaan.

Kalliossa oleva metallinen ovi ja betoninen loiva katos. Paljon graffitia ympärillä, "guler" ja "hugs" selvimänä.


Eilen, 8. huhtikuuta 2022, Kalasataman metroasemasta pohjoiseen katsottuna. Märkää, viime päivinä on satanut vettä ja räntää. Lumikasat sulavat pikkuhiljaa mutta nyt on taas kylmää, pienoinen takatalvi. Ukrainan lippu liehuu Tilasto­keskuksen rakennuksen ulkopuolella, niitä on näkynyt siellä täällä sitten sodan alkamisen, myös metron mainos­näytöissä HSL-logon takana.

Varsin harmaa, sateinen näkymä, lippusaloissa sekä Ukrainan että Suomen liput, muutamia autoja.