Kuvia, osa 2

12.5.2022

Sörnäisten metro­asemalla on meneillään valtava ja pitkä­kestoinen remontti, ja tila­päisille työmaa­seinille on kirjoi­tettu ja piir­retty varsin paljon.

Varsin hienot, vain muutamalla viivalla piirretyt kasvot.

Muutama kuva: sana "POTTU" kirjoitettuna pyörein, kasvollisin kirjaimin; lintu jonka puhekuplassa lukee "Oispa kaljaa"; kukkanen jonka alla lukee "evolutiivitaavi"; ja teksti "mörk löi sisään!! :)"


Lidlissä oli vapun jälkeisellä viikolla myynnissä cronitseja, 99 senttiä per. Ostin yhden. Oli ihan hyvä, mutta pidän ehkä enemmän normi­donitsista.

Paksuja suklaakuorrutteisia donitsin näköisiä rinkuloita myynnissä Lidlin paistohyllyssä.


28. huhtikuuta metro oli illalla rikki; kuulin että Siili­tien ja Hertto­niemen välissä rata­pohjassa oli vajoama. Liikenne sekoittui hyvin perus­teelli­sesti: metro­järjes­telmä oli halkaistu kahtia, jossa idän metron liiken­nöivät Siili­tiehen asti ja lännen metrot Kulo­saareen asti. Idästä ei oikein pääse länteen millään muulla kuin metrolla ja bussilla 500, joten yhdistävä liikenne oli tuon yhden bussi­linjan varassa, ja bussit olivat ihan täynnä: lähimmällä pysäkillä Siilitien metro­asemaa 500 ajoi vaan pysäkiltä ohi, kun se oli niin täynnä.

Ongelman alkaessa tiedotus ei ollut kovinkaan hyvää, joten jäin kymmeneksi minuutiksi Siilitiehen odottamaan seuraavaa metroa. Sitä ei ikinä tullut, mutta näin tämän kummallisen junaradalla kulkevan kaivurin. En asemalta nähnyt sen määränpäätä, mutta nyt jälkeenpäin hieman ennen (idästä tultaessa, eli itäpuolella) Herttoniemen metroasemaa metrot hidastavat huomattavasti ja menevät pienellä nopeudella asemalle.

Radalla kulkeva kaivinkone, edestä.

Radalla kulkeva kaivinkone, takaa.


Vapun aaton aattona joku oli kaatanut Mantan edustalla olevan kukkaruukun kallelleen. Se näyttää painavalta.

Yö, Havis Amandan patsas, kirkkaita katuvaloja, lähes tyhjää, metrin korkuinen punainen kukkaruukku kaadettuna sivulleen, kasa multaa sen edessä.